FLEXXOCOVER

 • Silo-afdekking geschikt voor betonnen, element- en stalen silo's.
 • Diameters tussen ø2 en ø54 meter.
 • Geschikt voor alle Europese wind- en sneeuwzones.
 • Verkrijgbaar in diverse varianten zoals gas-open en gasdichte uitvoeringen.

FLEXXOCOVER

Bescherm de silo met een silodak

Bescherm de silo tegen weer, stank en CO2-uitstoot met een silodak of silo-afdekking van Flexxolutions. Deze afdekking is te monteren op vrijwel iedere in de markt verkrijgbare betonnen, houten of stalen silo. De Flexxocover is als gas-open uitvoering te verkrijgen met vastgelaste banden, een separate bandenconstructie t.b.v. veelvuldig openen en sluiten of een uitvoering waarbij het dak middels het verlengen van de middenkolom gespannen wordt. In gasdichte uitvoering zijn ook diverse varianten leverbaar, afhankelijk van uw toepassing. De Flexxocover silo-afdekking is ontworpen om in alle omstandigheden een maximale levensduur en daardoor optimale terugverdientijd voor onze klanten te waarborgen. Dit maken we mogelijk door te kiezen voor de beste materialen, door de toepassing van geteste componenten en door gecertificeerde productie en montage.

waarom de flexxocover en geen gewoon silodak?

 • ArtboardCreated with Sketch. De Flexxocover is inmiddels op meer dan 1000 tanks succesvol ontworpen en zonder defecten geplaatst in diameters tussen de ø2 en ø54 meter. Deze brede ervaring zorgt ervoor dat we het beste silodak voor jou kunnen realiseren.
 • ArtboardCreated with Sketch. Op honderden posities brengen wij versterkingen aan om gevoelige plekken te beschermen tegen slijtage. De combinerende werking van deze versterkingen zorgt ervoor dat het silodak veel langer mee kan. Ben je benieuwd hoe zo'n versterking eruit ziet? Klik dan hier verder!
 • ArtboardCreated with Sketch. Al onze metalen onderdelen die in contact kunnen komen met gas, zijn altijd van RVS-316 i.v.m. minimale gevoeligheid voor corrosie (roest).
 • ArtboardCreated with Sketch. De helling van de silo-afdekking wordt per project geoptimaliseerd op sneeuwlast, windkrachten en -druk en resulterende krachten op de silowand. Dit verhoogt de levensduur van jouw silodak significant!
 • ArtboardCreated with Sketch. Het gehele proces van ontwerp en productie tot en met montage hebben wij in eigen beheer (onder KIWA K73883 en ISO-9001). Hierdoor kunnen we de maximale kwaliteit aan jou leveren.
 • ArtboardCreated with Sketch. Bij iedere silo-afdekking krijg je een uitgebreid rapport waarin alle sterkteberekeningen, condities en de resulterende kracht op de silowand beschreven staan. Altijd handig om even te checken met de silobouwer, zodat een maximale levensduur behaald kan worden.
 • ArtboardCreated with Sketch. De gebruikte folie is maximaal vormstabiel, geproduceerd door een West-Europese leverancier met een breuksterkte van 8.000 kg per strekkende meter.
 • ArtboardCreated with Sketch. De folieleverancier geeft vijf jaar garantie op de folie en Flexxolutions geeft vijf jaar garantie op het design en de verwerking.

WAAROM BIJ FLEXXOLUTIONS?

Wij hebben de gehele keten van sales, R&D, projectengineering, productie en montage in eigen huis. Hierdoor kunnen wij voor jou de beste kwaliteit garanderen voor de scherpste prijs.

De wens van de klant is het belangrijkst bij ons. Vanuit ons basisontwerp engineeren onze experts jouw project. Dit zorgt voor een optimaal ontwerp bij de laagst mogelijke investering.

Wij hebben naast onze salesexperts ook werktuigbouwkundigen, textielexperts en chemisch technologen in dienst, alsmede ruim opgeleide vakmensen in productie, montage en administratie om jou van het beste advies te kunnen voorzien.

Bij ons is ieder project maatwerk, dat houdt ons scherp en dat levert voor jou het allerbeste dak op!

Innoveren in technisch textiel doen wij al tientallen jaren, we kennen de markt en de mogelijkheden als geen ander. Die kennis stellen we aan jou volledig beschikbaar.

specificaties flexxocover

 • Leverbaar in diameters van ø2 tot ø54 meter.
 • Levering altijd inclusief middenkolom, afspansysteem en inspectie-opening.
 • Standaard folie: polyesterweefsel met 2-zijdig PVC; 4.000 N/5 cm (900 g/m²). Sterkere folies mogelijk als dat gewenst of nodig is.
 • In gasdichte uitvoering standaard bedrijfsdrukken van -0.5 tot +3.5 mbar. Hogere drukken mogelijk naar wens.
 • Middenkolommen minimaal FSC type D60. RVS-kolommen op wens mogelijk (zowel RVS-304 als RVS-316).
 • Onze dakontwerpen zijn in alle landen in Europa toegelaten.
 • Gehele constructie is ontworpen om in alle sneeuw- en windzones in Europa toe te passen, zelfs bij grotere diameters.
 • Ons dak met zelfdragende constructie zorgt ervoor dat we in specifieke gevallen ook een Flexxocover zonder middenkolom kunnen plaatsen.
 • De variant met separate bandenconstructie wordt veelal toegepast indien de afdekking of de silo regelmatig over een groot deel geopend moet worden t.b.v. reiniging of onderhoud. Dit openen en sluiten duurt door dit inventieve ontwerp minder dan één uur.
 • De gasdichte uitvoering is leverbaar met gasafdichting aan de binnenzijde van de silo of naar wens met montage bovenop de silowand. Bij montage bovenop de silowand is opening tijdens bedrijfsstops ook goed mogelijk.
 • De uitvoering waarbij het dak wordt gespannen middels het verlengen van de middenkolom, wordt veelvuldig toegepast bij stalen of roestvast stalen silo’s.

heb je vragen?

Wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Yeliz:

VARIANTEN

Een nieuw gemonteerde Flexxocover gasopen uitvoering die geschikt is voor betonnen, element- en stalen silo’s en is inmiddels op meer dan 1000 tanks succesvol door ons geplaatst. Klik hier voor meer informatie.

Flexxocover silo-afdekking

De hierboven beschreven gas-open Flexxocover is de standaard silo-afdekking. Heb je extra wensen of eisen? Alle in de markt verkrijgbare opties kunnen wij realiseren!

De Flexxocover met losse banden is hier deels open, zodat er eenvoudig en regelmatig in relatief korte tijd onderhoud gepleegd kan worden aan de afdekking, welke zo is ontwikkeld dat het openen en sluiten minder dan één uur in beslag neemt.

Flexxocover actief onderhoud

De Flexxocover Actief Onderhoud is speciaal ontwikkeld voor klanten die veelvoudig onderhoud willen kunnen plegen aan de silo of de afdekking. De afdekking is zo ontwikkeld dat het openen en sluiten minder dan één uur in beslag neemt.

Flexxocover spannen middenkolom 500x250 px -silodak-

gespannen over de middenkolom

Bij stalen of roestvast stalen silo's wordt vaak gebruik gemaakt van het spannen middels het verlengen van de middenkolom. Dit verzekert een strakke montage.

zoek je een ander soort afdekking?

FLEXXOCOVER GASDICHT SILODAK

De gasdichte uitvoering van de Flexxocover verzekert haar gasdichtheid dankzij de gasdichte nokconstructie, manopeningen en overgang van silodak naar silowand.

FLEXXOCOVER SILODAK MET LONG

Dit is een dubbellaags membraandak. Het buitenste membraan is een gespannen silodak en het vrij bewegende binnenmembraan zorgt voor een gasdichte afsluiting.

FLEXXODOMER DUBBELLAAGS BIOGASDAK

Dit dubbele membraandak is uitermate geschikt als afdekking bij silo’s waar biogas opgeslagen of waar duurzame energie opgewekt wordt.                              

Scroll naar top