big bag

big bag | fibc

De Big Bag opslagzak is ontworpen om in alle omstandigheden een maximale levensduur en daardoor optimale terugverdientijd voor onze klanten te waarborgen. Dit maken we mogelijk door te gaan voor de beste materiaalkeuze, door de toepassing van geteste componenten en door een gecertificeerde productie. Deze opslagzak is zeer geschikt voor transport, opslag en doorvoer van bulkgoederen, zoals voedingsmiddelen en producten voor de bouw-, chemische- en farmaceutische industrie. De Big Bag is beschikbaar in verschillende varianten en afmetingen. Maatwerk en kleinere series zijn ook mogelijk. Wil je graag direct bestellen of de verschillende varianten bekijken? Bekijk ze hier of neem contact met ons op!

WAAROM BIJ FLEXXOLUTIONS?

Wij hebben de gehele keten van sales, R&D, projectengineering, productie en montage in eigen huis. Hierdoor kunnen wij voor jou de beste kwaliteit garanderen voor de scherpste prijs.

De wens van de klant is het belangrijkst bij ons. Vanuit ons basisontwerp engineeren onze experts jouw project. Dit zorgt voor een optimaal ontwerp bij de laagst mogelijke investering.

Wij hebben naast onze salesexperts ook werktuigbouwkundigen, textielexperts en chemisch technologen in dienst, alsmede ruim opgeleide vakmensen in productie, montage en administratie om jou van het beste advies te kunnen voorzien.

Bij ons is ieder project maatwerk, dat houdt ons scherp en levert voor jou de allerbeste bigbag op!

Innoveren in technisch textiel doen wij al tientallen jaren, we kennen de markt en de mogelijkheden als geen ander. Die kennis stellen we aan jou volledig beschikbaar.

specificaties big bag

heb je vragen?

Of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Joyce:

big bag Ongecoat (MAATWERK MOGELIJK)

Ongecoate Big Bags zijn de juiste en voordeligste oplossing als je een Big Bag zoekt voor onder andere granulaat, zand, grind, stenen of hout. Flexxolutions produceert diverse afmetingen en uitvoeringen, die meestal uit voorraad geleverd worden. Neem gerust contact met ons op voor andere afmetingen en/of uitvoeringen!

big bag gecoat (maatwerk mogelijk)

Gecoate Big Bags zijn geschikt voor de opslag van producten met een fijne samenstelling, zoals suiker, zout, zetmeel, kruiden, poeders etc. Voor producten die niet vochtig mogen worden, adviseren wij Big Bags met een binnenzak (Liner). Neem gerust contact met ons op voor andere afmetingen en/of uitvoeringen, maatwerk en kleinere series zijn namelijk ook mogelijk! 

big bag Asbest

big bag Liner

Liner Big Bags zijn uitgevoerd met een vloeistofdichte polythyleen binnenzak, ook wel Liner of Inliner genoemd. De Big Bags met een binnenzak worden met name veel toegepast bij producten die niet vochtig mogen worden, zoals koffiebonen, voedseladditieven, melkpoeder etc. Ook zijn deze modellen in diverse afmetingen en uitvoeringen leverbaar.

big bag Vormvast

Vormvaste Big Bags worden ook wel Q-bags of Stabilon Big Bags genoemd, omdat deze na een juiste afvulling staan als een huis. Deze Big Bags kunnen ook op elkaar gestapeld worden. Het grootste voordeel is dat deze Big Bags geschikt zijn voor producten die over grotere afstanden vervoerd moeten worden. Met een vormvaste Big Bag kan de beschikbare laadruimte in de vrachtwagen en in de zeecontainer optimaal gebruikt worden.

UN- en ADR-gecertificeerde Big bags

UN- en ADR-Big Bags worden getest en gecertificeerd voor een bepaalde verpakkingsgroep, en op basis van de gevaarlijke stof. Deze Bigbags zijn gecertificeerd voor de opslag en het vervoer van diverse gevaarlijke stoffen. Voor het grootste deel van de gevaarlijke stoffen welke in Bigbags vervoerd mogen worden is een stofdichte big bag of een big bag met met een binnenzak (plastic zak – liner) verplicht.

De vier types UN-gecertificeerde modellen Big Bags zijn:

  • 13H1 – FIBC’s geproduceerd van ongecoat polypropyleen.
  • 13H2 – FIBC’s geproduceerd van gecoat polypropyleen.
  • 13H3 – FIBC’s geproduceerd van ongecoat polypropyleen met een (plastic zak) liner.
  • 13H4 – FIBC’s geproduceerd van gecoat polypropyleen met een (plastic zak) liner.

Om te kunnen bepalen welke Big Bag vereist is voor de te verpakken gevaarlijke stof, is het belangrijk dat wij beschikken over de correcte 13H. klasse of (indien bekend) over het UN-stofidentificatie nummer. Aan de hand van de benaming of het UN-nummer adviseren wij je graag!

Scroll naar boven