FLEXXODOMER

 • Luchtgedragen tweelaags biogasdak met variabel gasvolume.
 • Diameters tussen ø2 en ø50 meter.
 • Geschikt voor alle Europese wind- en sneeuwzones.
 • Leverbaar in vrijwel iedere gewenste hoogte.
 • Ook verkrijgbaar als thermisch enkel- (HR+) of dubbel geïsoleerde (HR++) afdekking.

FLEXXODOMER

DUBBELLAAGS BIOGASDAK

De FlexxoDOMER –DOuble MEmbrane Roof, oftewel DOMER– is een dubbellaags of dubbel membraan biogasdak dat veelal wordt toegepast in de biogasindustrie. Het biogasdak is uitermate geschikt als voor silo’s waar biogas opgeslagen wordt en/of waar duurzame energie opgewekt wordt. Dit dubbele membraandak kan gebruikt worden voor zowel biogasinstallaties met gasmotor als met gasreinigingsinstallatie. De kenmerkende bolle vorm combineert een maximaal gasopslagvolume met een geoptimaliseerde vorm voor externe invloeden als wind en sneeuw. Naast deze bolle vorm is een rechthoekig ontwerp ook mogelijk. De Flexxodomer is door Flexxolutions ontworpen om in alle omstandigheden een maximale levensduur en daardoor optimale terugverdientijd voor haar klanten te waarborgen. Dit maken we mogelijk door de beste materialen in de markt te gebruiken, door een bi-axiaal ontwerp, door toepassing van geteste componenten en een gecertificeerde productie en montage.

Bovenaanzicht DoMeR constructie 530x600 px -dubbellaagsbiogasdak-

waarom de flexxoDOMER en geen gewoon DUBBELLAAGS MEMBRAANDAK?

WAAROM BIJ FLEXXOLUTIONS?

Wij hebben de gehele keten van sales, R&D, projectengineering, productie en montage in eigen huis. Hierdoor kunnen wij voor jou de beste kwaliteit garanderen voor de scherpste prijs.

De wens van de klant is het belangrijkst bij ons. Vanuit ons basisontwerp engineeren onze experts jouw project, dit zorgt voor een optimaal ontwerp bij de laagst mogelijke investering.

Wij hebben naast onze salesexperts ook werktuigbouwkundigen, textielexperts en chemisch technologen in dienst, alsmede ruim opgeleide vakmensen in productie, montage en administratie om jou van het beste advies te kunnen voorzien.

Bij ons is ieder project maatwerk, dat houdt ons scherp en levert voor jou het allerbeste dak op!

Innoveren in technisch textiel doen wij al tientallen jaren, we kennen de markt en de mogelijkheden als geen ander. Die kennis stellen we aan jou volledig beschikbaar.

specificaties flexxoDOMER

 • Leverbaar (en gerealiseerd) in diameters van ø2 tot ø50 meter.
 • Levering is altijd inclusief onderconstructie, ontzwavelingsnet, randafklemming, visuele hoogtemeter en draagluchtsysteem.
 • Rechthoekig leverbaar tot 40*70 meter.
 • De FlexxoDOMER kan als thermisch geïsoleerd dak worden geleverd. Standaard als éénlaags geïsoleerd (HR+) of optioneel als tweelaags geïsoleerd (HR++) luchtgedragen dak.
 • Standaard folie; polyesterweefsel met 2-zijdig PVC; 4.000 N/5 cm (900 g/m²). De gebruikte folie is maximaal vormstabiel, geproduceerd door een West-Europese leverancier met een breuksterkte van 8000 kg per strekkende meter. Sterkere folie mogelijk als dat gewenst of nodig is.
 • Alternatieve foliën voor gasmembraan zoals fPP, Alcryn, N-PVC zijn naar behoefte of naar wens mogelijk.
 • Standaard bedrijfsdrukken van -0.5 tot +3.5 mbar. Hogere drukken mogelijk indien gewenst.
 • Middenkolommen minimaal FSC-conform, sterkteklasse D60. RVS-kolommen naar wens mogelijk (zowel 304 als 316).
 • Ons dakontwerp is in alle landen in Europa toegelaten. Standaard conform Duitse TI-4, naar wens is conform TRAS-120 mogelijk.
 • Uitvoering is in basis kogelvormig met klemsysteem bovenop de wand. Ook afwijkende vormen als puntdak en membranen t.b.v. ‘Schlauch’-systeem kunnen wij verzorgen.
 • Optioneel zijn bijpassende over- en onderdrukventielen en diverse typen elektronische hoogtemeters te verkrijgen.
 • Ontwerp geoptimaliseerd op geen of minimaal biogasverlies bij plotselinge zonne-instraling.
 • Onderconstructie standaard ontworpen op 85 kg/m² sneeuwlast t.b.v. calamiteiten.

heb je vragen?

Of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Yeliz:

zoek je een ander soort afdekking?

FLEXXOCOVER GAS-OPEN SILODAK

De Flexxocover is geschikt voor betonnen, element- en stalen silo’s en is inmiddels op meer dan 1000 tanks succesvol door ons geplaatst.

FLEXXOCOVER GASDICHT SILODAK

De gasdichte uitvoering van de Flexxocover verzekert haar gasdichtheid dankzij de gasdichte nokconstructie, manopeningen en overgang van silodak naar silowand.

FLEXXOCOVER SILODAK MET LONG

De Flexxocover met Long is een dubbellaags membraandak. Het binnenste membraan houdt (bio)gas binnen en het buitenste membraan houdt externe invloeden buiten.

Scroll naar top