Flexxosilo

flexxosilo

Een (flexibele) zaksilo van textiel voor opslag nodig? Ontdek de Flexxosilo! Deze opslagzak of zaksilo van textiel ‘hangt’ in een frame en is ideaal voor de opslag en doorvoer van lichte bulkgoederen. De silo is snel en eenvoudig op te zetten, ook op moeilijk te bereiken plaatsen en met name geschikt voor binnen. Voor het frame kiezen wij, afhankelijk van de afmetingen en het maximale stortgewicht, uit een gegalvaniseerd stalen buisframe of een klantspecifiek (verzinkt of gecoat) profielframe. De Flexxosilo is verkrijgbaar in vier varianten, als vaste en/of mobiele (eventueel opvouwbare) versie. Deze zaksilo is geschikt voor de opslag en doorvoer van allerlei lichte bulkgoederen, zoals vele korrelachtige materialen geëxpandeerde schuimkorrels en chips (EPS, EPE, EPP) en kleine kunststofdelen (doppen, flessen). Het weefsel dat gebruikt wordt bij de productie hangt af van de behoeften en toepassing. De Flexxosilo is ontworpen om in alle omstandigheden een maximale levensduur en daardoor optimale terugverdientijd voor onze klanten te waarborgen. Dit maken we mogelijk door te gaan voor de beste materiaalkeuze, door de toepassing van geteste componenten en door een gecertificeerde productie en montage. 

waarom de FLEXXOsilo en geen gewone zaksilo?

WAAROM BIJ FLEXXOLUTIONS?

Wij hebben de gehele keten van sales, R&D, projectengineering, productie en montage in eigen huis. Hierdoor kunnen wij voor jou de beste kwaliteit garanderen voor de scherpste prijs.

De wens van de klant is het belangrijkst bij ons. Vanuit ons basisontwerp engineeren onze experts jouw project. Dit zorgt voor een optimaal ontwerp bij de laagst mogelijke investering.

Wij hebben naast onze salesexperts ook werktuigbouwkundigen, textielexperts en chemisch technologen in dienst, alsmede ruim opgeleide vakmensen in productie, montage en administratie om jou van het beste advies te kunnen voorzien.

Bij ons is ieder project maatwerk, dat houdt ons scherp en dat levert voor jou de allerbeste opslagsilo op!

Innoveren in technisch textiel doen wij al tientallen jaren, we kennen de markt en de mogelijkheden als geen ander. Die kennis stellen we aan jou volledig beschikbaar.

specificaties flexxosilo

Heb je vragen?

Wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Joyce:

VARIANTEN

Dit handige opslagsysteem is verkrijgbaar in vier varianten. De Flexxosilo S en F zijn in vaste opstelling en de Flexxosilo SM & SMC zijn mobiel en/of inklapbaar . 

Lock

FLEXXOSILO s

VASTE OPSTELLING MET CONUS

De Flexxosilo bestaat uit een opslagzak, gemaakt van een weefsel die afhankelijk van de toepassing en van uw wensen bepaald wordt. Verder wordt de Flexxosilo geleverd met een frame dat op maat wordt gemaakt. Het frame wordt gemaakt van gegalvaniseerd (verzinkt) stalen buizen of van op maat gemaakte gelakte of gecoate profielframes. De silozak kan gekoppeld worden aan ieder soort uitloopsysteem en kan voorzien worden van verschillende soorten accessoires, zoals kijkluiken, inspectieritsen, compartimenten, loopbordessen en trappen. Vraag ons gerust om advies!

Wheel

flexxosilo SM

MOBIEL

Vanuit de markt kwam de vraag we ook een mobiele variant konden ontwikkelen. Zodoende is de mobiele Flexxosilo tot stand gekomen. Deze opslagzak is gebaseerd op de voorheen welbekende Nicosilo, welke middels een speciaal frame ingeklapt kan worden. Het frame staat op wielen, waardoor deze variant makkelijk te verrijden is. Dit maakt de zak zeer geschikt als tijdelijke opslagplek voor bulkgoederen die bijvoorbeeld getransporteerd moeten worden of voor bulkgoederen die op verschillende locaties gebruikt worden. 

Wheel

flexxosilo SMC

MOBIEL & INKLAPBAAR

Naast de behoefte aan een mobiele Flexxosilo, is er ook veel behoefte aan een een mobiele én inklapbare variant in-één.  Vandaar dat de mobiele en inklapbare Flexxosilo tot stand is gekomen. Deze kan middels een speciaal frame ingeklapt kan worden. Het frame staat op wielen, waardoor deze variant ook makkelijk te verrijden is. Dit maakt de zak, evenals de mobiele variant, zeer geschikt als tijdelijke opslagplek voor bulkgoederen die bijvoorbeeld getransporteerd moeten worden of voor bulkgoederen die op verschillende locaties gebruikt worden. 

Lock

flexxosilo F

VLAKBODEMSILO

Naast de Flexxosilo met conus, bieden wij ook een zgn. vlakbodemsilo, met een rits als toegangsdeur. Ideaal als er veel opslagvolume is gewenst, maar er weinig hoogte in de opslagruimte is. Voor de vloer zijn geen speciale voorzieningen nodig en de silo is eenvoudig op te bouwen en verplaatsbaar. De polyester weefsels zijn ademend, geleidend (antistatisch), slijtvast en onderhoudsvrij. Het draagframe is een degelijk, modulair, systeem van vol-verzinkte stalen buizen en buisklemmen. Ook het luchttransport om de EPS iso-parels vanuit de bulkwagen in uw silo te blazen en vanuit de silo naar de aanhanger, bus of vrachtwagen, kan door ons op een turn-key basis worden verzorgd. De transportlucht kan via het luchtdoorlatende dak de silo verlaten (zelf-ontluchtend systeem).

Scroll naar boven