FLEXXOmat

 • Zeer geschikt voor (glas)tuinbouw, laboratoria, voedingsmiddelen-industrie en kennisinstituten.
 • Dankzij uniek gepatenteerde ontwerp geschikt voor intern transport, zonder fixatie aan de grond.
 • Zowel in standaard als in speciale afmetingen verkrijgbaar.

FLEXXOmat

desinfectiemat

De Flexxomat desinfectiemat is de praktische oplossing tegen de verspreiding van gevaarlijke micro-organismen op plekken waar gewassen groeien en waar voedsel geproduceerd of verpakt wordt. De mat desinfecteert alles wat ermee in aanraking komt, van heftruckbanden en trolleywielen tot aan de schoenzolen van medewerkers. Het unieke, gepatenteerde ontwerp verzekert een eenvoudige installatie en mogelijkheid de mat naar behoefte te verplaatsen. Het verwerkte roestvaste staal in de desinfectiemat zorgt ervoor dat de mat op de gewenste positie blijft liggen. De Flexxomat is zowel in gestandaardiseerde als klant specifieke afmeting te verkrijgen.

Een heftruck die over een Flexxomat rijdt om banden te desinfecteren

waarom de flexxomat en geen standaard desinfectiemethode?

 • ArtboardCreated with Sketch. De Flexxomat is uitermate geschikt voor intern transport- en personenverkeer.
 • ArtboardCreated with Sketch. In combinatie met enkele accessoires is de Flexxomat volledig automatisch te gebruiken. Deze accessoires zorgen ervoor dat de desinfectiemat 24/7 bijgevuld wordt zonder dat jij eraan hoeft te denken.
 • ArtboardCreated with Sketch. De Flexxomat blijft in positie dankzij het gepatenteerde ontwerp, waarbij roestvrij staal in de mat verwerkt is om te voorkomen dat de randen omkrullen en de mat verplaatst. Hierdoor is er, in tegenstelling tot andere desinfectiemethoden zoals desinfectiebakken, ook geen sprake van struikelgevaar!
 • ArtboardCreated with Sketch. De mat is tegen de meest gangbare desinfectiemiddelen bestand. Hierdoor kun je meestal je eigen desinfectiemiddel toepassen.
 • ArtboardCreated with Sketch. De kwaliteit is gewaarborgd door engineering en productie in eigen beheer.
 • ArtboardCreated with Sketch. De onderzijde bestaat uit een antislip, vormstabiele folie, de absorberende vulling bestaat uit flexibel multifilament absorbent en het bovendek zeer slijtvast om veelvuldige transportbewegingen met minimale slijtage te weerstaan.
 • ArtboardCreated with Sketch. Onze jarenlange ervaring in de productie van de Flexxomat zorgt ervoor dat we alle ins en outs kennen en het beste advies kunnen geven over jouw specifieke situatie.

WAAROM BIJ FLEXXOLUTIONS?

Wij hebben de gehele keten van sales, R&D, projectengineering, productie en montage in eigen huis. Hierdoor kunnen wij voor jou de beste kwaliteit garanderen voor de scherpste prijs.

De wens van de klant is het belangrijkst bij ons. Vanuit ons basisontwerp engineeren onze experts jouw project, dit zorgt voor een optimaal ontwerp bij de laagst mogelijke investering.

Wij hebben naast onze salesexperts ook werktuigbouwkundigen, textielexperts en chemisch technologen in dienst, alsmede ruim opgeleide vakmensen in productie, montage en administratie om jou van het beste advies te kunnen voorzien.

Bij ons is ieder project maatwerk, dat houdt ons scherp en dat levert voor jou de allerbeste mat op!

Innoveren in technisch textiel doen wij al tientallen jaren, we kennen de markt en de mogelijkheden als geen ander. Die kennis stellen we aan jou volledig beschikbaar.

specificaties flexxomat

 • Leverbaar in gestandaardiseerde maten met een breedte van 100, 200 of 300 cm bij een lengte van 221 cm. Klant specifieke afmetingen zijn tot een breedte van 600 cm mogelijk.
 • De Flexxomat kan in diverse varianten geleverd worden: de basis variant waarbij de mat handmatig voorzien wordt van desinfectans, een semi-automatische variant waarbij een pomp de mat in tijdsintervallen voorziet van desinfectans en een volautomatische variant waarbij door middel van sensors en een pomp de mat volautomatisch naar behoefte gevuld wordt
 • Dankzij de innovatieve in- en uitwendige stabilisatiestroken is de desinfectiemat in beide richtingen vrijwel ongevoelig voor omkrullen (patent nr. 2007148).
 • De mat blijft in positie dankzij haar innovatieve ontwerp en kan eveneens verplaatst worden. Geen boorgaten nodig.

heb je vragen?

Of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Anneke:

Flexxomat markten horticulture 900x422 px -desinfectiemat-

volledige ontzorging?

Zou je graag wat tegen de verspreiding van gevaarlijke micro-organismen doen en wil je dat het vullen van de desinfectiemat altijd geborgd en ontzorgd is? Dan hebben wij de oplossing voor je.

De Flexxomat kan voorzien worden van een interne vloeistofdistributietunnel en een unieke conductiviteitssensor. In combinatie met de monitorende Flexxopomp wordt de mat volautomatisch (bij)gevuld. Het volautomatisch vullen van de mat waarborgt een ononderbroken werking en voorkomt verspilling van kostbaar desinfectans. De interne vloeistofdistributietunnel biedt ook de mogelijkheid de desinfectiemat effectief, van binnenuit, te reinigen (pomp-gestuurd doorspoelen met schoon water of desinfectans).

gieter fully manual

handmatig vullen

In de basis versie wordt de Flexxomat handmatig bijgevuld met desinfectans. Iedere Flexxomat is te verkrijgen in standaard en klant specifieke afmetingen.

Meter half automatic

semi-automatisch vullen

Hierbij is de Flexxomat uitgerust met een vloeistofdistributietunnel en een pomp waarbij desinfectans in ingestelde tijdsintervallen wordt bijgevuld.

sensor groen

volautomatisch vullen

De volautomatische versie van de Flexxomat ontzorgt volledig. Door middel van sensoren wordt de mat op het juiste moment bijgevuld met desinfectans.

opties | accessoires

Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar die het gebruik van de Flexxomat extra vergemakkelijken. Zo kun je de Flexxomat bijvoorbeeld uitbreiden met een mobiele unit. Deze unit is uitgerust met een RVS doseerbord waarop een Flexxopomp of Flexxoturi bevestigd kan worden, een container die opslag biedt aan (verdund) desinfectans en eventueel een zeephouder waarmee een geheel mini-desinfectie station gecreëerd kan worden. De doseerpompen – Flexxopomp en Flexxoturi – zijn naast de Flexxomat ook bij ons te verkrijgen. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden die het best bij jouw situatie passen!

Flexxomat flexxotrolley met venturi pomp en verrijdbare unit 425x800 px -desinfectiemat-

de flexxotrolley

De Flexxotrolley is een mobiele desinfectie-unit die in combinatie met de Flexxomat desinfectiemat gebruikt kan worden. Met deze unit zijn alle accessoires die het gebruik en het onderhoud van de Flexxomat extra vergemakkelijken compleet.

 • Plug & Play! Op de staanplek is alleen een stroomaansluiting (Flexxopomp) of alleen een wateraansluiting (Flexxoturi) nodig
 • Afmeting +/- H1300 x B 550 x D 750 mm (met bevestigde doseercontainer)
 • Groot laadvlak voor vloeistofhouder met degelijke spanband bevestiging
 • Eenvoudig verplaatsbaar voor reiniging van de standplek
 • Flexibel inzetbaar. Dit maakt het ideaal voor: kennisinstituten & zaadveredelaars met kleine teeltruimtes, open dagen en teeltrondes met collega's en voor monteurswerkzaamheden in de kas.
 • Optioneel: houder voor handdesinfectie flacon dispenser. Hiermee creëer je een simpel, maar effectief desinfectiestation.

Bijpassende doseerpompen

Flexxomat doseerpomp Flexxoturi 400x400 px -desinfectiemat-

flexxoturi

met watertimer

De Flexxoturi is een door water aangedreven venturipomp die zelf in de juiste verhouding (ingesteld %) desinfectansconcentraat uit de Flexxocontainer meezuigt met het water en dus verdunde desinfectans naar de mat pompt.

Flexxomat doseerpomp Flexxopomp 400x400 px -desinfectiemat-

flexxopomp

met schakelklok

De Flexxopomp is een elektrische pomp, die middels peristaltische bewegingen van de slang verdund desinfectans vanuit de Flexxocontainer naar de mat pompt. Deze pomp wordt gereguleerd met een schakelklok.

Flexxomat doseerpomp Flexxopomp conduct 400x400 px -desinfectiemat-

flexxopomp conduct

t.b.v. geleidingsmat

De Flexxopomp Conduct is speciaal ontworpen voor de geleidingsmat en waarborgt een sensorgestuurd vullen. Sensoren in de mat voelen wanneer desinfectans door de Flexxopomp toegediend moeten worden.

Scroll naar top