NICOsilo

 • Optimaal voor de opslag en/of doorvoer van lichte bulkgoederen
 • Geheel op maat geproduceerd waarbij rekening gehouden wordt met optimale verhouding tussen opslagvolume en benodigde oppervlakte
 • Zowel in vaste als inklapbare, mobiele opstelling te verkrijgen

nicOsilo

nicosilo | flexxosilo

Een (flexibele) zaksilo van textiel voor opslag nodig? Ontdek de Nicosilo! Deze opslagzak of zaksilo van textiel ‘hangt’ in een frame en is ideaal voor de opslag en doorvoer van lichte bulkgoederen. De silo is snel en eenvoudig op te zetten, ook op moeilijk te bereiken plaatsen en met name geschikt voor binnen. Voor het frame kiezen wij, afhankelijk van de afmetingen en het maximale stortgewicht, uit een gegalvaniseerd stalen buisframe of een klantspecifiek (verzinkt of gecoat) profielframe. De Flexxosilo is de flexibele, mobiele, inklapbare variant van de welbekende Nicosilo. Dit is eveneens een zaksilo, alleen is deze opvouwbaar. Beide uitvoeringen zijn geschikt voor de opslag en doorvoer van allerlei lichte bulkgoederen, zoals vele korrelachtige materialen geëxpandeerde schuimkorrels en chips (EPS, EPE, EPP) en kleine kunststofdelen (doppen, flessen). Het weefsel dat gebruikt wordt bij de productie hangt af van uw behoeften en van de toepassing. De Nicosilo en Flexxosilo zijn ontworpen om in alle omstandigheden een maximale levensduur en daardoor optimale terugverdientijd voor onze klanten te waarborgen. Dit maken we mogelijk door te gaan voor de beste materiaalkeuze, door de toepassing van geteste componenten en door een gecertificeerde productie en montage.

waarom de nicosilo en geen gewone zaksilo?

 • ArtboardCreated with Sketch. De Nicosilo wordt volledig op maat geproduceerd en alle gebruikte materialen worden afgestemd op jouw behoeften en toepassing
 • ArtboardCreated with Sketch. De kwaliteit is gewaarborgd door ontwerp, productie en montage in eigen beheer
 • ArtboardCreated with Sketch. Bij jouw systeem worden altijd de benodigde bouwtekeningen bijgeleverd. Hierdoor kun jij de plaatsing optimaal voorbereiden
 • ArtboardCreated with Sketch. De Nicosilo is altijd demontabel en in krappe ruimten te plaatsen
 • ArtboardCreated with Sketch. De Flexxosilo is een mobiele, inklapbare uitvoering van de Nicosilo en kan gemakkelijk in- en uitgeklapt worden door 1 persoon in slechts 2 minuten
 • ArtboardCreated with Sketch. Koppelbaar aan alle uitloopsystemen (lucht- en schroeftransport, transportband etc.)

WAAROM BIJ FLEXXOLUTIONS?

Wij hebben de gehele keten van sales, R&D, projectengineering, productie en montage in eigen huis. Hierdoor kunnen wij voor jou de beste kwaliteit garanderen voor de scherpste prijs.

De wens van de klant is het belangrijkst bij ons. Vanuit ons basisontwerp engineeren onze experts jouw project. Dit zorgt voor een optimaal ontwerp bij de laagst mogelijke investering.

Wij hebben naast onze salesexperts ook werktuigbouwkundigen, textielexperts en chemisch technologen in dienst, alsmede ruim opgeleide vakmensen in productie, montage en administratie om jou van het beste advies te kunnen voorzien.

Bij ons is ieder project maatwerk, dat houdt ons scherp en dat levert voor jou de allerbeste opslagsilo op!

Innoveren in technisch textiel doen wij al tientallen jaren, we kennen de markt en de mogelijkheden als geen ander. Die kennis stellen we aan jou volledig beschikbaar.

specificaties nicosilo & flexxosilo

 • Afhankelijk van de specifieke kenmerken van jouw product wordt weefsel gekozen die damp–, gas– of luchtdoorlatend is, of juist het tegenovergestelde, een damp-, gas– of luchtdichte, vochtbestendige en/of antistatisch weefsel. Verschillende combinaties van (overige) weefsels en productietechnieken zijn mogelijk.
 • Het ontwerp van het siloframe wordt afhankelijk van de grootte en max. bulkdichtheid in uw silo bepaald. Wij leveren gegalvaniseerde stalen buis– of op maat gemaakte profielframes.
 • Voor een mobiele oplossing hebben wij een systeem ontwikkeld bestaande uit onze gebruikelijke Nicosilo gekoppeld aan een mobiel frame, bijzonder geschikt voor tijdelijke opslag, opslag van kleine hoeveelheden of flexibel intern transport van lichte stortgoederen.
 • Diverse accessoires zijn naar wens mogelijk: kijkstroken, inspectierits, compartimenten, serviceplatforms, trappen
 • De Flexxosilo kan geleverd worden in volumes van 4 en 7,5 m³ en een maximaal vulgewicht van 600 kg.
 • De Nicosilo is standaard geschikt voor een lading tot 25 ton.

heb je vragen?

Wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Anneke:

VARIANTEN

Dit handige opslagsysteem is verkrijgbaar in twee hoofdvarianten. De eerste variant is de Nicosilo in vaste opstelling en de tweede variant is de Flexxosilo, dit is een mobiele & inklapbare uitvoering van de Nicosilo.

Lock

nicosilo in vaste opstelling

De Nicosilo bestaat uit een opslagzak, gemaakt van een weefsel die afhankelijk van de toepassing en van uw wensen bepaald wordt. Verder wordt de Nicosilo geleverd met een frame dat op maat wordt gemaakt. Het frame wordt gemaakt van gegalvaniseerd (verzinkt) stalen buizen of van op maat gemaakte gelakte of gecoate profielframes. De silozak kan gekoppeld worden aan ieder soort uitloopsysteem en kan voorzien worden van verschillende soorten accessoires, zoals kijkluiken, inspectieritsen, compartimenten, loopbordessen en trappen. Vraag ons gerust om advies!

Wheel

flexxosilo in verplaatsbare opstelling

Vanuit de markt kwam de vraag we ook een mobiele variant konden ontwikkelen. Zodoende is de Flexxosilo tot stand gekomen. Deze opslagzak is een Nicosilo, welke middels een speciaal frame ingeklapt kan worden. Het frame staat op wielen, waardoor de Flexxosilo makkelijk te verrijden is. Dit maakt de zak zeer geschikt als tijdelijke opslagplek voor bulkgoederen die bijvoorbeeld getransporteerd moeten worden of voor bulkgoederen die op verschillende locaties gebruikt worden.

Flexxosilo mobiele bulkopslag 800x600 px -flexxosilo nicosilo-
Scroll naar top